Pompierii prahoveni au plecat în a doua misiune în sprijinul colegilor din Grecia în lupta contra devastatoarelor incendii de pădure.

ISU Prahova participă cu 10 pompieri și o autospecială destinată stingerii incendiilor de pădure la modulul de intervenție specializat în acest tip de intervenții dislocat în Grecia, urmare a activării Mecanismul European de Protecție Civilă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență România acordă sprijin autorităților din Grecia. Un modul format din 142 de pompieri se deplasează în statul elen.

România trimite în Grecia 142 de pompieri cu opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenție, precum și alte mijloace de sprijin logistic, printre care și o dronă.

Pompierii care formează modulul sunt de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență și de la 16 inspectorate pentru situații de urgență (București-Ilfov, Alba, Argeș, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea și Timiș).

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 21 august 2021
Articolul următorIncendiu la un depozit de deșeuri din comuna Albești-Paleologu