În Prahova, în weekend, au fost confirmate noi îmbolnăviri cu noul virus, astfel că, de la începutul epidemiei, la nivelul județului, până ieri figurau infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr total de 2.632 de persoane.

Dintre acestea, 104 au decedat, potrivit Direcției de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese raportate fiind în cazul a trei persoane de sex feminin, cu vârstele de 59, 66 și 77 de ani, și una de sex masculin, cu vârsta de 51 de ani, toți bolnavii prezentând comorbidități.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 23 de pacienți, dintre care 17 erau ventilați.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 230 de decizii de izolare și 1.690 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 15.543 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova.

Pe de altă parte, sâmbătă, ministrul Sănătății a menționat, din punctul său de vedere, care sunt cauzele pentru care și în Prahova s-au înregistrat atât de multe noi cazuri de îmbolnăviri. ”Dacă mergem pe zone, avem cea mai mare rată de infectare în Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov, București. Dacă ne gândim la Argeș, Prahova, Dâmbovița, acolo e strict transportul navetiștilor, pe locul doi este turismul. În celelalte zone, pe locul întâi vin infectările din turism, adică oamenii au fost în vacanță, s-au infectat și s-au întors acasă. Sperăm să asistăm la o stabilizare și să ne îndreptăm spre un parcurs descendent”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, sâmbătă.