Spitalului Municipal Câmpina a fost desemnat ca spital suport pentru pacienții infectați cu coronavirus. Astfel, tot mai multe cadre medicale și-au pus problema izolării de propria familie pe perioada acestei situații cu caracter excepțional.

Conducerea Spitalului Municipal și Primăria Câmpina au căutat soluții pentru a le asigura medicilor spații de cazare, spații în care să locuiască temporar, să se odihnească între ture sau gărzi, astfel încât să nu-și pună familiile în pericol.

Autorităţile locale au găsit astfel de spaţii în blocul de necesitate și în hotelul de la Casa Tineretului.

Consiliul Local Câmpina a repartizat , încă de anul trecut, 12 apartamente din blocul de necesitate pentru Spitalul Municipal Câmpina, pentru medici care doresc să lucreze la această unitate, dar veneau din alte zone și nu aveau unde să locuiască.

Pe lângă aceste 12 unități locative, spitalului i s-au mai repartizat încă 9, astfel că s-a ajuns la 21 garsoniere și apartamente în blocul de necesitate, strict pentru medici.

Spitalul Municipal le-a preluat și le-a mobilat cu sprijnul unei societăţi comerciale din localitate.
De asemenea, după cum a anunțat Primăria Câmpina, la dispoziție Spitalului Municipal va fi pus și hotelul de la Casa Tineretului, pentru personalul medical mediu și auxiliar. Aici sunt 27 de camere care, de asemenea, au fost igienizate zilele trecute.