Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, anunță marcarea Zilei Internaționale a Persoanlelor cu Dizabilități, sărbătorită în fiecare an în data de 3 decembrie, în centrele rezidențiale pentru persoanele adulte din structura DGASPC Prahova prin acțiuni dedicate acestui eveniment.

Vor avea loc acțiuni diverse, pornind de la sesiunea de muzicoterapie cu tema promovării participării persoanelor cu dizabilități prin utilizarea noilor metode de tarapie prin artă, informarea privind promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și incluziunea socială a acestora,dans și joc terapeutic adresat beneficiarilor utilizatori de fotoliu rulant până la organizarea de expoziții cu lucrări ale beneficiarilor, precum și de întreceri sportive, excursii și activități de socializare alături de colaboratori și invitați din comunitate.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este organizată anual la data de 3 decembrie începând din 1992 de Organizația Națiunilor Unite pentru a sprijini persoanele cu dizabilități. Respectarea zilei are ca scop promovarea înțelegerii problemelor legate de dizabilități și mobilizarea suportului pentru demnitatea, drepturile și bunăstarea persoanelor cu dizabilități. Se urmărește, de asemenea, a se crește gradul de conștientizare asupra beneficiilor ce pot rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilități în fiecare aspect al politic, social, economic și cultural de viață

Articolul precedentHAOS pe mai multe drumuri din România din cauza zăpezii
Articolul următorFocul de artificii i-a adus un dosar penal!