În perioada minivacanței prilejuite de Ziua Copilului și de Rusaliile Ortodoxe la nivel național vor acționa polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, specialiști de la Agenția Națională Antidrog și de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, precum și de la alte structuri MAI.

Aproape 9.000 de polițiști, în medie, zilnic, vor acționa în teren, pe toată durata minivacanței de 1 Iunie și Rusalii pentru siguranța cetățenilor și fluidizarea traficului rutier.

Se va acționa, în medie, zilnic, cu aproximativ 4.100 de mijloace de intervenție și cu 300 de aparate radar.

În funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic, pentru monitorizarea traficului rutier și coordonarea dispozitivelor de circulație, pe principalele artere, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație.

În această perioadă, au loc lucrări de reparații pe autostrada A2 București-Constanța, autostrada A1  București – Pitești, DN 1, DN 7, DN 67, precum și pe alte tronsoane de drum.

Poliţia îi sfătuieşte pe părinţi să discute deschis și să-și înveţe copiii cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, să se asigure că știu numele complet al părinţilor, numărul de telefon şi adresa acestora.

 

Articolul precedentMinivacanta de 1 iunie: Aproximativ 23.500 de forțe de ordine, mobilizate pentru siguranța cetățenilor
Articolul următorPolițist din Prahova, plasat în arest la domiciliu. Este cercetat pentru furt