De când au apărut și până astăzi, pantofii stiletto au fost pur și simplu adorați de către femei din toată lumea. Practic, aceștia nu au ieșit niciodată din trenduri, chiar dacă modelele s-au adaptat la direcțiile dictate de către designerii de pe tot mapamondul. Cu toc mai înalt sau mai jos, din piele sau îmbrăcați în catifea, roșii ca focul sau simpli, negri, pantofii stiletto sunt prima alegere a femeilor care știu că postura delicată poate fi obținută numai cu ajutorul tocurilor.

Dacă te întrebai cum se poartă pantofii cu vârf ascuțit, ai ajuns unde trebuie, pentru că ești pe cale să afle cele mai potrivite patru ținute la care îi poți asorta. Să începem!

Cu little black dress

sursa foto: pexels.com

Începem cu clasica și perfecta rochie neagră, potrivită pentru absolut orice ocazie ți-ai putea imagina. Black dress a făcut istorie și înconjurul planetei și este o alegere cu care nu poți da greș în nicio circumstanță.

Fiind vorba de o croială simplă și de o culoare mai mult decât elegantă, îți sugerăm să asortezi rochia ta neagră cu o pereche de stilettos colorat cât mai strident. Da, ai citit bine. Un roșu aprins sau un galben neon ți-ar scoate pantofii tăi preferați în prim plan și ar da ținutei tale multă energie. Desigur, paleta de culori la care te poți raporta în această situație este una largă, așa că ai mână liberă în a stabili care va fi cea cu care îi vei impresiona pe toți.

Cu blugi și o cămașă

sursa foto: pixabay.com

De fapt, cu orice ținută care se încadrează în stilul casual. Blugii și cămașa, pe care îți sugerăm să o alegi într-o culoare uni, precum alb, roz pudrat sau galben, vor crea un contrast cel puțin interesant cu eleganța pantofilor tăi cu vârf ascuțit. Poți merge îmbrăcată astfel la birou, la o întâlnire de afaceri sau la cea cu prietenele tale cele mai bune ori chiar la un cocktail, dacă asortezi la ținută și câteva accesorii de seară, de exemplu o pereche de cercei voluminoși sau un colier colorat. Pentru ieșirile care au loc seara, poți alege să porți stilettos cu sclipici sau o pereche aurie ori argintie. 

Cu rochia de domnișoară de onoare

sursa foto: pixabay.com

În ce loc mai potrivit ai putea purta pantofii cu vârf ascuțit decât la un eveniment inedit din viața ta? Dacă ai fost aleasă domnișoară de onoare la nunta prietenei tale cele mai bune, poate le convingi și pe celelalte să purtați același model de stilettos, pentru fotografii cu adevărat inedite. Și nu e neapărat să îi porți toată seara în picioare, poți ascunde asul din mânecă, adică perechea aceea de teniși comozi într-o geantă, și să-i încalți de îndată ce ringul de dans se umple, iar tu nu-ți mai poți stăvili energia. 

La un costum

sursa foto: pixabay.com

Mai rămânem puțin la ideea de eleganță, pentru ultima noastră sugestie în materie de purtare a pantofilor stiletto. Atunci când vrei să fii admirată din cap până în picioare, alege să porți încălțămintea cu vârf ascuțit la un costum, fie că optezi pentru varianta completă a acestuia, fie că asortezi două piese din compleuri diferite, adică pantalonii dintr-o ținută cu sacoul dintr-o alta. Ține minte doar să încalți perechea de stilettos în antiteză cu tipul ținutei, adică dacă piesele alese de tine au model, atunci pantofii ar trebui să fie uni, iar dacă acel costum pe care îl porți este simplu, mergi pe varianta pantofilor cu un pattern. 

Pe net, ofertele de pantofi stiletto de la 40 de lei sunt nenumărate, așa că te invităm să le „răsfoiești” pe toate și să îți alegi perechea potrivită.