950.000 de doze de vaccin antigripal sunt aşteptate să ajungă în cabinetele medicilor de familie din întreaga Românie.

În Prahova, sunt aşteptate peste 40.000 de doze.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Prahova, în județul  vor ajunge, în total, puțin peste 64.000 de doze din cele aproape 90.000 solicitate. Acestea vor fi distribuite în patru tranșe.

Primele două au fost deja efectuate. Cele 2350 de vaccinuri au fost folosite pentru imunizarea personalul sanitar şi a persoanelor instituționalizate în unitățile aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului.  La medicii de familie au ajuns doar câteva zeci de doze.

În cea de-a treia etapă, care este programată pe 20 noiembrie, Prahova ar trebui să primească 21.500 de doze și alte 19.340 în cea de-a patra etapă care ar trebui să fie până la finalul lunii în curs.

Pentru prima dată, va fi distribuit și vaccinul antigripal destinat copiilor cu vârste între 6 luni și 3 ani.

Articolul precedentCreatorii de educație. Cum reușesc niște profesori din România să-și facă elevii să vină cu drag la școală
Articolul următorPloieştiul devine capitala mondială a jazzului! Începe Ploieşti Jazz Festival
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.