• Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a prezentat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, informații la zi despre procentul persoanelor vaccinate în rândul copiilor.

“Este vorba de 34.709  elevi din categoria de vârstă 12 – 15 ani, reprezentând aproape 5%, un progres important faţă de ultima raportare de 5.000 de elevi cu vârsta între 12 – 15 ani. Pentru cei cu vârsta între 16 şi 19 ani avem 153.000 de vaccinaţi astăzi, un progres de trei mii faţă de ultima raportare. Peste 20%”, a transmis ministrul Educaţiei, citat de News.ro.

Acesta a subliniat necesitatea unei acțiuni de informare privind vaccinarea, pentru creșterea acestor cifre.

“E nevoie de un efort comun, este nevoie de acţiuni de informare care au demarat deja, există în fiecare şcoală o persoană desemnată pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi pentru a putea răspunde părinţilor la orice fel de întrebări despre vaccinare”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Campanii de informare, dar și de vaccinare a elevilor și părinților vor fi organizate în unitățile de învățământ, odată cu reluare cursurilor. De altfel, la început de an școlar, părinții vor fi rugați să completeze formulare în care să-și exprime opțiunea cu privire la imunizarea copiilor.

Articolul precedentAccident cu trei mașini și un TIR, pe DN 72 Ploiești – Târgoviște. Un copil a fost rănit
Articolul următorPrahova. Dosar penal pentru o firmă de dezmembrări auto care funcționa cu autorizația suspendată