Astăzi, 15 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase și ai orașului Mizil, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în județul Prahova, în două cauze penale diferite, la persoane bănuite de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și nerespectarea regimului armelor si munițiilor. La activități au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.

Din cercetări a reieșit că, la începutul lunii decembrie a.c., o persoană, din orașul Mizil, a sesizat faptul că ar fi fost amenințată, cu acte de violență, de un bărbat. În urma activităților desfășurate la domiciliul bărbatului, a fost găsit un pistol supus autorizării și 21 de cartușe aferente, precum și un pistol tip airsoft, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, în urma unei percheziții domiciliare, în comuna Ariceștii Rahtivani au fost descoperite aproximativ 550 de kilograme de articole pirotehnice, care ar fi fost supuse comercializării, de un bărbat, de 39 de ani, în județul Prahova. Bunurile găsite au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 20.000 de lei.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul a două dosare penale, unul întocmit sub aspectul aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și nerespectare a regimului armelor si munițiilor iar cel de-al doilea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPrima ipoteză în cazul femeii care a murit după ce a căzut de la etajul V al unui bloc din Câmpina
Articolul următorStatul român, la mâna infractorilor pentru recuperarea falezei de la 2 Mai și Vama Veche – Rolul DNA