Peste 4.800 de absolvenți din Prahova s-au înscris la această sesiune a examenului de Bacalaureat, dar numai 4.472 au susținut prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, care a avut loc ieri.

“Pentru această sesiune a examenului național de bacalaureat, s-au înscris 4823 de candidați. Dintre aceștia, 351 de candidați au promovat proba într-o sesiune anterioară. Un număr de 4472 de candidați au fost așteptați în centrele de examen. Au fost prezenți 4408 candidați, 64 de candidați fiind absenți”, a informat ISJ Prahova.

La nivel național, rata de participare a fost de 98%. Nu s-au prezentat 2.453 de candidați, iar 39 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Examenul continuă marți, 21 iunie, cu proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie) iar miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Sursa: Realitatea de Prahova