Peste 3000 de medici de familie, dintre care 70 sunt din Prahova, vor începe de marți, 4 mai, imunizarea populației anti-covid.
Aceștia vor administra exclusiv vaccinul Johnson & Johnson, care poate fi menținut la o temperatură similară celorlalte vaccinuri administrate deja în cabinetele medicilor de familie.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății:

”Începând de mâine vom avea încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare! Medicii de familie se alătură campaniei anti-covid și încep imunizarea în propriile cabinete cu vaccinul Johnson&Johnson (Janssen). Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele țării, inclusiv în mediul rural.

Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce așteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viața obișnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit.

Ce trebuie să știi: administrarea vaccinului Janssen va fi într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel și acest ser poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani”

Pentru fiecare vaccin administrat un medic de familie va primi 40 de lei.

Sursa: Realitatea de Prahova