62 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în ultimele 24 de ore, iar suma amenzilor a fost de 30.095 lei.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat în ultimele 24 de ore o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, îndeosebi pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Având în vedere aceste aspecte, 60 de conducători auto au fost verificați și, totodată, testați cu aparatul etilotest.
La finalul zilei, 62 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, iar suma amenzilor indică valoarea de 30.095 lei.
Tot în cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat, ca și măsuri complementare, reținerea a șapte permise de conducere, dar și retragerea a două certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, pe DN1A, pe raza localității Vălenii de Munte, a fost identificat în trafic un conducător auto în vârstă de 42 de ani din comuna Teișani, care circula pe direcția Ploiești către Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul efectua transport rutier de persoane contra cost, în mod ilegal.

Conducătorului auto i-a fost aplicată o sancțiune în valoare de 1.000 lei pentru contravenția săvârșită, fiindu-i suspendat și dreptul de utilizare al autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare, dar și retragerea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

Mai mult, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au constatat și două infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, în timp ce acționau pe DN 72, în jurul orelor 12:30, au depistat un conducător auto care se deplasa din direcţia Ploiești către Tîrgoviște, cu un autoturism ale cărui plăcuțe cu număr provizoriu aveau valabilitatea expirată din data de 05.07.2019.

Față de bărbatul în vârstă de 35 de ani din Filipeștii de Pădure, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În jurul orelor 20:15, de data aceasta pe DN 1, la km 53, pe raza localității Bărcănești, polițiștii au oprit în trafic un autoturism, al cărui conducător auto în vârstă de 67 de ani din com Bărcănești emana halenă alcoolică.
Având în vedere starea acestuia, polițiștii au procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și, pe numele acestuia, a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de Conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Articolul precedentDeputatul Răzvan Prișcă: Viorica Dăncilă să ne explice cum îndeplinim ținta de deficit de 3%, când noi eram la 2,8% în septembrie
Articolul următorCadastru gratuit pentru zece comune prahovene