Polițiștii rutieri din Argeș, Buzău, Gorj, Mehedinți, Prahova și Vâlcea, sub coordonarea Direcției Rutiere, au organizat mai multe acțiuni care au avut drept scop reducerea numărului accidentelor rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor. Conducătorul unei autoutilitare a rămas fără permis în Prahova după ce, în timpul controlului, au  fost depistate cu deficiențe periculoase la sistemul de frânare și de iluminare al mașinii.

Acțiunile, care au avut loc în zilele de 8 și 9 iunie, au vizat autovehiculele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, autovehiculele cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri și cele destinate transportului de persoane în regim de taxi.

La acțiune, au participat polițiști rutieri care, în colaborare cu specialiști din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, au verificat 697 de autovehicule și au aplicat 655 de sancțiuni contravenționale.

În Prahova, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanți RAR, au desfășurat acțiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor în Ploiești, Câmpina, Comarnic și Vălenii de Munte.

„În cadrul acțiunii au fost verificate aproximativ 70 de vehicule, fiind aplicate 50 de sancțiuni contravenționale pentru defecțiunile tehnice identificate (la sistemul instalațiilor de iluminare, sistemul de rulare), fiind totodată reținut și un permis de conducere”, a precizat IPJ Prahova.

Astfel, potrivit IGPR, polițiștii din Prahova au oprit, marți, o autoutilitară, condusă de un bărbat, iar, în urma controlului tehnic în trafic efectuat de inspectorul RAR, s-a constatat că autovehiculul prezintă deficiențe periculoase la sistemul de frânare și la sistemul de iluminare.

„Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă de 580 de lei, totodată fiindu-i reținute certificatul de înmatriculare și permisul de conducere, iar vehiculul a fost imobilizat”, a anunțat IGPR.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentCulisele statului paralel | ”Țigareta” 1 și 2, cele mai mari dosare de corupție – tunuri de milioane. Legăturile între contrabandiști, SRI, Armată și politicieni
Articolul următorCulisele Statului Paralel: Spăgile de sute de milioane de euro din vămi, scandalul Blejnar și “regina” vămilor