Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova, au desfășurat astăzi o activitate în zona unor magazine din Ploiești, în colaborare cu  reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, precum şi constatarea faptelor ce ţin de competenţa poliţiei, în context COVID-19.Pentru prevenirea furturilor din autovehicule, în parcarea magazinelor, s-au plasat 150 de flyere cu sfaturi preventive în special autovehiculelor care aveau în habitaclu, la vedere, diferite bunuri.

De asemenea, cu posesorii de autoturisme aflați în zonă au fost purtate discuţii referitoare la prevenirea infracţiunilor de furt din auto, oferindu-le informaţii despre măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte.

Persoanele identificate în stația de autobuz și în parcarea magazinelor au fost avertizate cu privire la necesitatea supravegherii banilor și bunurilor pe care le au asupra lor, mai ales atunci când se deplasează cu mijloace de transport în comun, când merg la cumpărături sau frecventează alte locuri aglomerate. Cu această ocazie, au fost distribuite 80 de pliante conținând sfaturi vizând prevenirea furturilor din buzunare.

Totodată, cetățenii au fost avertizați cu privire la folosirea materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă și la pericolele la care pot fi expuși prin utilizarea necorespunzătoare a acestora.

La doua dintre magazine s-a discutat cu câte un reprezentant al fiecărei societăți, fiind abordate subiecte privind formele violenţei în familie, ordinul de protecţie şi legislaţia în domeniu.

Au fost adresate recomandări utile în recunoașterea cazurilor de violență domestică, precum și cu privire la îndrumarea potențialelor victime către organele abilitate să intervină. Având în vedere că la cele 2 magazine lucrează aproximativ 200 de femei, am plasat la loc vizibil 10 afișe cu privire la aplicația Bright Sky, care vor putea fi studiate de către persoanele interesate, atât angajate cât și cliente ale magazinelor.

Sursa: Realitatea de Prahova