Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi, a primit aviz favorabil în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului Uniunii Europene. Au fost 36 de voturi „pentru”.

Adina Vălean, propusă pentru funcția de comisar european din partea României, a fost audiată în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European. Aceasta a afirmat că până în 2050 vrea ca UE să ajungă la neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon

Dreptul la liberă circulație este foarte apreciat de cetățenii UE, iar sectorul transporturilor face posibil acest lucru, a subliniat Adina Vălean în timpul discursului introductiv. În ceea ce privește Pactul ecologic european (Green Deal), Adina Vălean a declarat că nu poate fi finalizat fără plasarea transporturilor în centrul său, însă mobilitatea verde trebuie să servească intereselor cetățenilor, potrivit PE.

Deși sunt necesare eforturi suplimentare pentru atingerea obiectivelor de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, acest lucru trebuie să fie fezabil din punct de vedere economic, a adăugat aceasta.

Digitalizarea și automatizarea înseamnă provocări uriașe pentru sector, dar acest lucru nu poate avea un cost la nivelul resurselor umane, astfel încât este necesară o concentrare mai mare pe formare și recalificare.

Europarlamentarul Adina Vălean, propusă pentru funcția de comisar european din partea României, a fost audiată în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European. Audierea a început la ora 13:00 (ora 14:00 a României), ea primind săptămâna trecută aviz pozitiv și din partea parlamentarilor români.

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European (Comisia JURI) a dat aviz favorabil, în ședința de marți a forului legislativ, pentru Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi, dar și pentru propunerile de comisari din partea Franței și Ungariei.

Adina Vălean a primit aviz pozitiv și din partea parlamentarilor români, după ce aceasta a fost audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului României.

Votul în PE pentru Executivul UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie.

Articolul precedentCNAIR a pus în funcțiune încă 13 puncte fixe de control a valabilitații rovinietei
Articolul următorCisternă cu motorină răsturnată în Parcul Industrial Ploieşti! Trafic restricţionat! Scurgeri de combustibil