ANM a emis alertă cod roșu de vânt puternic pentru trei județe, printre care și Prahova, în intervalul de timp 13.00-18.00. Localitățile vizate sunt Azuga, Bușteni, Măneciu, Sinaia și Valea Doftanei.  În zonele cu altitudine mare din Prahova sunt așteptate intensificări mari ale vântului, cu rafale de 140-150 de km/h!

În Prahova este vizată zona de munte, peste cota de 1.800 de metri, dar și mai multe localități. Potrivit ISU Prahova, mesajul ro alert a fost inițiat pentru localitățile Azuga, Bușteni, Maneciu, Sinaia și Valea Doftanei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Prahova recomandă cetățenilor să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

De asemenea, cetățenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuințe sau în alte spații care le asigură protecția, să închidă ușile și ferestrele și să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Articolul precedentFOTO VIDEO Operațiune de salvare la Cheia, marți noapte, în zona Gropşoarele – Colții Zăganului
Articolul următorPercheziții în Ploiești la persoane bănuite de tâlhărie. Doi tineri au fost reținuți