Transformarea Spitalului Județean continuă cu ambulatoriul de specialitate integrat, cu finanțare europeană!

Conducerea Consiliul Județean Prahova a semnat, luni, cu ministrul Dezvoltării Regionale, contractul cu finanțare europeană pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în valoare de 11.093.302,17 lei inclusiv TVA. Contribuţia CJ, ca solicitant al finanțării, este de 214.015,01 lei inclusiv TVA.

“Așa cum am promis, sunt decis să rezolv mare parte a problemelor determinate de condițiile din sistemul sanitar prahovean, astfel încât cetățenii acestui județ să nu mai fie nevoiți să apeleze la servicii medicale în afara județului nostru!

Astăzi am semnat – împreună cu unul dintre cei mai performanți membri ai Guvernului PSD, Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale – contractul cu finanțare europeană pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Este încă un proiect cu fonduri europene promovat de Consiliul Județean Prahova pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale destinate prahovenilor.

Cabinetele medicilor specialiști din ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Ploiești sunt varianta optimă de a reduce aglomerația din secții, dar și de la Unitatea de Primiri Urgențe! Tratamentul bolnavilor în sistem ambulator este una dintre posibilitățile de acordare a îngrijirilor medicale, fără ca pacientul să aibă nevoie de internare în spital.

Contractul semnat astăzi va avea urmări directe atât pentru prahovenii care au nevoie de medici specialiști, cât și pentru personalul medical. Prin modernizarea acestor spații și prin dotările performante vor fi evitate tensiunile generate de aglomerație sau de timpii de așteptare din zona urgențelor, unde mulți bolnavi ajung fără să fi apelat anterior, așa cum este normal, la consultații de specialitate în sistem ambulator.

În spațiile unde își desfășoară activitatea ambulatoriul de specialitate au fost efectuate doar reparații curente, de-a lungul timpului. Este limpede că, în prezent, activitatea medicală a cabinetelor din cadrul ambulatoriului se desfășoară în spații inadecvate, subdimensionate. Și este nevoie reală ca să modernizăm și să dotăm și acest sector al celui mai mare spital prahovean la cerinţele actuale în domeniul sanitar”, a susținut Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Proiectul pentru reabilitarea și modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești vizează și dotarea cu aparatură medicală performantă, iar valoarea totală a contractului semnat astăzi este de 11.093.302,17 lei inclusiv TVA, din care contribuția Consiliului Județean, în calitate de solicitant al finanțării, este de 214.015,01 lei inclusiv TVA.

“Colegii din Consiliul Județean au pregătit și documentația pentru lansarea procedurii de achiziție a proiectului tehnic și a lucrărilor propriu-zise, urmând ca în această săptămână să fie urcată în SICAP.

Realitatea este că proiectele pe sănătate ar fi fost mult mai dificil de abordat fără munca echipelor de profesioniști ai Consiliului Județean Prahova. De aceea, le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat direct sau indirect în promovarea și susținerea lor!

Proiecte la care am muncit împreună, pentru prahoveni!”, a punctat șeful CJ.

La nivelul instituției a fost pregătită deja documentația pentru lansarea procedurii de achiziție a proiectului tehnic și a lucrărilor propriu-zise, urmând ca aceasta să fie publicat în SICP în cursul acestei săptămâni.

Reprezentanții Consiliului Județean Prahova au precizat că termenul de execuție alucrărilor este de 12 luni.

 

 

Articolul precedent63 de secţii de votare din Prahova fără preşedinţi sau locţuitori pentru alegerile prezidenţiale!
Articolul următorTrei fetiţe şi o femeie, intoxicate cu monoxid de carbon în Prahova