amenzi

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a anunțat concluziile unei campanii de verificare efectuate la finalul lunii mai în mai multe localuri de alimentaţie publică din judeţ.
Acţiunea s-a încheiat cu amenzi în valoare totală de 116.000 de lei, dintre care 100.000 de lei pentru munca la negru, respectiv 16.000 de lei pentru încălcarea unor norme de securitate şi sănătate în muncă.

“În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control şi Relaţii de Muncă au verificat 27 agenţi economici şi au depistat cinci persoane care prestau activitate fără a avea contract individual de muncă. S-au aplicat 4 amenzi în valoare de 100.000 de lei pentru muncă la negru. Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii din domeniul relaţiilor de muncă au fost: neevidenţierea timpului de lucru; neîntocmirea contractului individual de muncă; lipsa repartizării programului de lucru; nerespectarea repausului săptămânal”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de ITM Prahova.

Verificările au fost făcute în perioada 29-31 mai 2018. Controalele ITM au venit în aceeaşi perioadă în care localurile de alimentaţie publică din Prahova au fost verificate şi de Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor.

Articolul precedentHipodromul Ploieşti: Over Jet s-a impus clar în „Premiul Danezul”!
Articolul următorO ploieșteancă a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău şi a căzut din tramvai
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.