Andrei Volosevici, fost senator şi fost primar al Ploieştiului în perioada 2008-2012, este candidatul PNL la Primăria Ploieşti.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă de către senatorul Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova. Vestea vine la câteva ore de la anunţul lui Adrian Dobre, primarul în funcţie al Ploieştiului, că nu mai doreşte să candideze pentru un nou mandat.

“Andrei Volosevici va fi candidatul oficial al PNL Ploiești, Andrei Volosevici va fi primarul Ploieștiului și nu doar un mandat. Avem un Andrei matur, încercat, care vrea sa facă lucruri deosebite în Ploiești. “, a anunţat senatorul Iulian Dumitrescu.

Volosevici a fost primar al Ploieştiului în perioada 2008-2012, a candidat pentru un nou mandat în anul 2012 şi a pierdut alegerile în faţa lui Iulian Bădescu. La alegerile din 2016, Andrei Volosevici a intenţionat să candideze, dar s-a retras în momentul în care DNA l-a acuzat de abuz în serviciu în dosarul finanţării echipei Petrolul Ploieşti. Volosevici i-a cedat candidatura lui Adrian Dobre, care a şi câştigat alegerile.

Acum, Andrei Volosevici revine în PNL, după ce a fost achitat în primă instanţă în dosarul instrumentat de DNA Ploieşti.

În ultima perioadă, Volosevici a cochetat cu mai multe formaţiuni politice printre care ALDE şi PSD, pentru ca în final să îşi anunţe candidatura din partea PNL Ploieşti.