Andrei Volosevici, fostul primar al Ploieștiului, se va implica din nou  activ în ceea ce privește activitatea administrativă la nivelul orașului! Astfel, fostul edil  a lansat prin intermediul paginii personale de Facebook un mesaj consilierilor locali ploieșteni. Acesta le solicită să proroge și să reanalizeze un proiect HCL  care privește  reconstruirea a două grădinițe din Ploiești.

Iată mesajul postat pe pagina personală de Facebook:

Am hotarat ca de astazi sa incep sa va exprim punctul de vedere fata de anumite proiecte administrative din Ploiesti.
Adresez pe aceasta cale o rugaminte respectuosa membrilor Consiliului Local Ploiesti si executivului primariei cu privire la posibilitatea de a proroga si reanaliza proiectele de hotarare supuse dezbaterii maine, 13 noiembrie, ce au ca obiectiv construirea a doua gradinite in Ploiesti.
In luna decembrie a anului 2018, prin hotarari adoptate de Consiliul Local, ce au aprobat indicatorii tehnico-economici ai celor doua gradinite si accesarea fondurilor europene pentru aceste obiective, s-a stabilit o contributie financiara a primariei de 2% din valoare, mai exact, 330.442,7 lei pentru obiectivul din Aleea Strunga, respectiv 326.795,13 lei pentru obiectivul situat in Bulevardul Petrolului.
Proiectele de hotarare de maine, care modifica in plus si indicatorii tehnico-economici (pentru considerente pe care nu le inteleg) stabilesc contributia primariei, deci obligatia financiara pentru urmatorii ani, la aproximativ 70% din valoare, adica de aproximativ 30 de ori mai mult, respectiv 9.608.435 lei pentru obiectivul din Aleea Strunga si 9.737.391 lei pentru obiectivul din Bulevardul Petrolului, reprezentand o diferenta de aproximativ 18.688.000 lei fata de proiectele initiale.
Evident, sunt un sustinator al dezvoltarii infrastructurii prescolare, ideal prin fonduri europene, dar consider imensa contributia financiara a bugetului local, in acest caz, si putin sustenabila in viitoarele bugete.
Va propun sa analizati aceasta situatie si sa luati in calcul si alte variante posibile.

Articolul precedentLicitație pentru un teren în mijlocul Ploieștiului. Primăria vrea să transforme zona într-una de promenadă
Articolul următorFOTO Accident pe DN1, la Comarnic. O cisternă plină cu combustibil a intrat într-un stâlp electric