Începând de ieri, în 29 de localități prahovene în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la mia de locuitori, trebuie respectate condițiile stabilite în cadrul ședinței de marți seară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
La Poienarii Burchii, Păulești, Surani, Breaza, Blejoi, Plopu, Albești-Paleologu, Gura Vadului, Bănești, Sălciile, Târgșoru Vechi, Cocorăștii Mislii, Băicoi, Păcureți, Urlați, Fulga, Baba Ana, Măneciu, Bătrâni, Plopeni, Ciorani, Ploiești, Filipeștii de Târg, Bălțești, Poiana Câmpina, Mănești, Gherghița, Câmpina și Adunați este obligatorie respectarea unor măsuri dispuse de CJSU Prahova.
Astfel, toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici au obligația analizării modului de desfășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru.
Activitatea restaurantelor și a cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este limitată la maximum 50% din capacitate, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară stabilite prin lege. Pe de altă parte, activitatea teraselor aflate în aer liber este limitată la maximum 50% din capacitate cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară stabilite prin lege. Desfășurarea activității cu publicul a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc la maximum 50% din capacitate și cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară stabilite prin lege.
Agenții economici și instituţiile care nu respectă hotărârea CJSU vor fi sancționați, în conformitate cu prevederile legale.
Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ teritoriale menționate mai sus vor identifica operatorii economici care desfășoară astfel de activități și le vor aduce la cunoștință dispozițiile hotărârii CJSU.

MĂȘTILE DE PROTECȚIE, OBLIGATORII PERMANENT ÎN SPAȚIILE PUBLICE DESCHISE AGLOMERATE

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a dispus, de asemenea, obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise din județul Prahova, cum ar fi piețe, târguri/oboare, gări, autogări, stații pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepția persoanelor care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante și a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani. Administratorii, respectiv proprietarii spaţiilor publice deschise vor afişa la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

Sursa: Realitatea de Prahova