Aproximativ 50 de cazuri de gripă au fost raportate de unitățile de învățămând din Ploiești. Anunțul a fost făcut marți de  primarul Adrian Dobre, atunci când edilul șef al orașului a prezentat o situație actualizată a cazurilor de gripă înregistrate în unități de învățământ din municipiu.

Potrivit acestuia, numărul cazurilor a crescut considerabil. Dacă finalul săptămânii trecute aveam doar 4 cazuri, până marți numărul lor a crescut la 46.

Dobre a precizat că luni au existat zece cazuri  confirmate în urma analizelor făcute la Secția Boli Infecțioase de la Spitalul Județean, iar astăzi, până la ora 10.00, se regăseau, deja, 46 de cazuri confirmate deocamdată cu buletin medical, raportate de 15 școli, 8 grădinițe și 3 creșe din municipiu.

Vă reamintim faptul că, potrivit metodologiei, focarul se declară în momentul în care sunt confirmate cel puțin trei cazuri în aceeași clasă sau trei cazuri care au legătură între ele. Tot atunci sau în cazul îmbolnăvirii a cel puțin 20% din copii se pot lua măsuri în sensul suspendării cursurilor, în unitatea de învățământ afectată.

 

Articolul precedentStarea de sănătate a profesoarei de la Spiru Haret care a fost înjunghiată de un fost elev
Articolul următorMihai Nițescu, cel care și-a înjunghiat fosta profesoară, a fost condamnat în 2017 la închisoare cu suspendare