Asistența socială, o gaură neagră pentru bugetul Consiliului Județean Prahova

Luna septembrie vine pentru Consiliul Județean Prahova cu o majore de buget cu aproximativ 41,7 milioane de lei. Cei aproximativ 9 milioane de euro provin din cotele şi sumele defalcate din impozitul pe venit şi TVA alocate de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale şi finanţarea cheltuielilor descentralizate.

Astfel, în cadrul unei ședințe extraordinare, care a avut loc marți, legislativul județean a votat un proiect de Hotărâre privind rectificarea bugetului propriu şi a bugetelor unor instituții de sub autoritatea Consiliului Județean Prahova pe anul 2018.
Problema este că o mare parte din această sumă urmează să fie folosită pentru asistență socială.
Concret, în bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova urmează să fie virați circa 18,8 milioane lei.
Ce-i drept, în documentele anexate la proiectul de Hotărâre se precizează că suma primită cu ocazia acestei rectificări va fi utilizată pentru plata salariilor în lunile septembrie şi octombrie (14,2 milioane lei) şi respectiv pentru bunuri şi servicii în trimestrul trei al anului (4,6 milioane lei), ceea ce înseamnă că, pe partea de salarii cel puţin, va mai fi nevoie de o suplimentare pentru perioada noiembrie-decembrie.
O altă parte important din buget a fost alocată pentru sprijinirea unor proiecte de modernizare propuse de primăriile din judeţ (13 milioane lei).
Totodată, consilierii județeni au alocat din fondurile primite de la Guvern sumele necesare pentru susţinerea programului “laptele şi cornul” (7,4 milioane de lei), întreţinerea curentă a drumurilor în sezonul rece (3,9 milioane lei), ajutarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru plata utilităţilor şi achiziţionarea unor instalaţii noi (105 mii lei), plata transportului cadrelor didactice de la şcolile speciale din judeţ (117 mii lei) sau plata unor contribuţii ale instituţiei la diverse organisme naţionale sau internaţionale (620 mii lei).

Articolul precedentCaravana filmelor TIFF se oprește la Ploiești, 14-16 septembrie
Articolul următorLeo Grozavu: Încă e nevoie de răbdare la Petrolul Ploiești