Drept la replică:

Asociatia “Grupul de Sustinere Locala” dezminte afirmatiile publicate in presa referitor la implicarea acesteia sau a membrilor ei in vreun fel in activitatea Gropii de Gunoi Glina:   GSL nu are nicio legatura cu Groapa de Gunoi Glina sau cu “asa-zisa” retea infractionala de la Groapa de Gunoi Glina. Afirmatiile facute nu au niciun fundament probator, nici macar un capat de ata de care sa te agati ca sa poti face macar speculatii…

Din contra, GSL ar fi vrut sa se implice la fel de mult in inchiderea Gropii de Gunoi Glina, cum a facut-o in cazul inchiderii Gropii de Gunoi Vidra.

Diferenta dintre cele 2 situatii o fac oamenii care se invecineaza celor doua gropi : in cazul Gropii de Gunoi Vidra, cetatenii au fost foarte implicati si au sustinut demersurile GSL, pe cand in cazul Gropii de Gunoi Glina, GSL nu a avut ocazia sa se implice mai mult si nici nu a avut feed-back-ul societatii civile.

Cetatenii din com. Glina sunt mai putin organizati…

Asta nu inseamna ca GSL nu a depus contestatie impotriva reautorizarii Gropii de Gunoi Glina
la momentul oportun, mai mult decat atat, a solicitat Comisiilor de Mediu din cadrul Senatului
si a Camerei Deputatilor, efectuarea unei vizite la Depozitul de Deseuri Glina, solicitari fara raspuns. (vezi foto final articol)

Intr-adevar, atitudinea reprezentantilor Gropii de Gunoi Glina a fost total diferita de cea a celor din Vidra : mult mai deschisi, au expus inregistrari video cu functionarea faclelor din interior si cu statia de epurare a levigatului, au fost deschisi la vizite in interiorul depozitului, atat timp cat ele ar fi fost organizate si derulate prin oficialitati.

Insa de la aceasta situatie si pana la a murdari imaginea GSL prin afirmatii defaimatoare si al pozitiona in oala Gropii de Gunoi Glina, este cale lunga…

GSL este deschis oricand, asa cum am afirmat si in conferinta de presa din luna iunie a.c. (a se vedea https://www.youtube.com/watch?v=x_QPyziaE6Q ) alaturi de specialistii de mediu, la posibile variante de a ne aduce aportul la oprirea poluarii gropilor de gunoi de langa Bucuresti.

Stim ca operatorii de deseuri, alaturi de institutii ale statului se afla intr-un cerc vicios din care trebuie sa iasa cumva, insa trebuie gasite cele mai bune solutii! Aportul societatii civile ar putea insemna : conlucrarea in stabilirea unor strategii, variante de gestionare/depozitare a deseurilor astfel incat activitatea acestor depozite de deseuri sa nu mai aduca atingere sanatatii si vietii cetatenilor. Suntem rationali si totodata constienti de faptul ca informatiile eronate din presa la adresa GSL si a membrilor ei, reprezinta presiuni aduse in urma depunerii dosarului pe rol avand ca obiect anularea autorizatiei integrate de mediu a Depozitului de Deseuri Vidra, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, sectia a II-a c.a.f. (ds nr. 17466/3/2019) si realizam ca suntem considerati un real pericol la adresa iresponsabililor ce opereaza deseurile.

Tinand cont de repercursiunile importante aduse asupra vietii si sanatatii cetatenilor, declaram public si deschis ca mergem inainte in acest dosar, indiferent de atingerea adusa imaginii Asociatiei si a reprezentantilor ei si ne aratam, totodata, deschiderea catre operatorii de deseuri si a institutiilor publice ce doresc sa gaseasca impreuna cu societatea civila cele mai bune solutii pentru gestionarea de deseuri!

FOTO Contestație:

Adresa Garda de Mediu:

Adresă Comisia pentru Mediu:

 

Articolul precedentAccident grav la Cornu! Cinci persoane, transportate la spital
Articolul următorAccident pe DN 1, la Cornu. Cinci persoane,printre care și o fetiță de 11 ani, la spital!