În urma unui parteneriat semnat în Consiliul Județean Prahova și Ministerul Sănătății, Spitalul Județean de Urgență Ploiești va beneficia de o nouă aparatură medicală, cu o valoare estimată de aproximativ 13 milioane lei!

Potrivit președintelui Bogdan Toader, executivul județean a încheiat contracte de furnizare pentru trei din cele cinci loturi de aparatură medicală.

“Lotul 1 a vizat furnizarea de mese de operație, lămpi chirurgicale de tavan cu pregătire video, paturi terapie și brancard transport pacienți, fiind încheiat un contract de furnizare cu BPM Tehnologica, în valoare de 2.115.660 de lei, lotul 2, a avut ca destinație furnizarea unui aparat de radiologie și ecograf Doppler color, fiind câștigat de Alara International, cu o valoare a contractului de circa 3 milioane de lei, iar cel de-al treilea lot de produse (aparate destinate examenelor craniene, aparate pentru supravegherea funcțiilor vitale, EKG-uri și ventilatoare compatibile cu RMN) va fi furnizat de firma Unimixserv, contractul aferent fiind în cuantum de 1,33 de milioane de lei”, a detaliat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Procedura de achiziție pentru celelalte două loturi se referă la furnizarea de componente pentru angiograf, dar și echipamente destinate anesteziei, chirurgiei laparoscopice, endoscopiilor digestive și instrumentar medical și este încă în derulare.

Cele cinci loturi de aparatură au o valoare estimată la 13,14 milioane de lei, actuala achiziție, pentru care au fost semnate de furnizare, însemnând o investiție de 6,5 milioane de lei.

 

Articolul precedentVIDEO | Scandal monstru în ședința Consiliului Local Ploiești pe tema parcărilor condominiale
Articolul următorVIDEO| Ieșire nervoasă a viceprimarului Ganea în timpul ședinței CL Ploiești: Ați dat lucrarea cu încredințare directă unei firme! Ia mâna de pe documentele mele