Aeroclubul României a anunțat că de luni, 13 ianuarie, încep înscrierile la cursurile pentru obținerea licențelor de parașutist, pilot planor și pilot aeronave ultraușoare, sesiuni de instruire gratuite pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 23 de ani neîmpliniți.

“Aeroclubul României deține o flotă de 12 aeronave ultraușoare motorizate, clasa avion, 4 dintre ele – ICP Savannah, fiind nou achiziționate în luna decembrie a anului trecut și sunt dotate special pentru competițiile de profil. Cursanții vor avea la dispoziție, pe lângă cele 4 Savannah, 4 aeronave de tipul Aerostar FESTIVAL R40F și 4 de tipul Ikarus C42B. După obținerea licenței, piloții sportivi vor intra în loturile județene de ULM, antrenându-se pentru competițiile naționale de raliu aerian și aterizare precisă. Cei mai buni dintre ei, vor face parte din lotul național și vor reprezenta țara la competiții externe.

O veste importantă este că Aeroclubul Craiova «G.V. Bibescu», anul acesta pe lângă obișnuitele cursuri, va desfășura și cursuri pentru obținerea licenței de aeronave ultraușoare chiar pe un avion de tipul ICP Savannah”, au informat reprezentanții Aeroclubului.

“Aeroclubul României anunță începerea perioadei de înscrieri pentru cursurile de obținere a licenței de pilot sau parașutist.
Tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 23 de ani neîmpliniți, beneficiază de gratuitate.

Toți doritorii sunt așteptați în perioada 13 ianuarie 2020 – 7 februarie 2020, în toate locațiile din țară, pentru a parcurge procesul de înscriere.

Aeroclubul României deține o flotă impresionantă de peste 150 de aeronave de școală, antrenament și performanță (planoare și avioane) și aproximativ 200 de parașute distribuite în cele 15 locații din țară.
După obținerea licenței, tinerii își vor continua activitatea de pregătire în loturile județene de antrenament și performanță, în vederea obținerii de rezultate la nivel național și internațional, unde piloții și parșutiștii noștri reprizintă țara cu succes.

Mai multe informații se găsesc în documentele de mai jos.
În zilele ce urmează vom face publice atât locațiile unde se fac înscrieri, cât și datele de contact ale celor responsabili. Pentru orice întrebare sau nelămurire, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook sau pe site.

http://aeroclubulromaniei.ro/articol/inscrieri-cursuri-2020