Autorităţile din Prahova au recunosc că aproximativ 15% dintre toate microbuzele de transport şcolar folosite în judeţ nu sunt nici pe departe în stare tehnică bună și că e nevoie de aducerea unui număr mare de microbuze noi.

Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a precizat că în acest moment sunt 101 de microbuze pentru transportul şcolarilor şi preşcolarilor, dintre care 15 foarte uzate. Totodată, Prefectura Prahova a solicitat 45 de microbuze noi de la Guvern.

„Am cerut directorilor şi primarilor o situaţie cu privire la microbuzele folosite pentru transportul copiilor. În Prahova există 101 microbuze, din păcate 14 dintre acestea sunt într-o stare necorespunzătoare sau, mai corect spus, nu sunt în cea mai bună stare tehnică. Ele pot funcţiona, însă au o uzură destul de mare. Ar mai fi nevoie, din solicitările dânşilor, de încă 45 de microbuze, solicitare pe care deja am trimis-o către MDRAP”, a declarat Mădălina Lupea, prefectul judeţului Prahova. „Nu ştim când le vom primi, dar, având în vedere că am fost întrebaţi despre această situaţie atât de ministrul Afacerilor Interne, cât şi de ministrul Educaţiei, cu siguranţă acum se fac diligenţele şi suntem încrezători că vor sosi microbuze noi în scurt timp”, a completat prefectul Mădălina Lupea.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova a anunţat că a organizat instruiri la care au participat toți şoferii de microbuze şcolare.

Articolul precedentPeste 160 de nereguli găsite de inspectorii ISU în unitățile de învățământ din Prahova
Articolul următorCampanie de informare și prevenire pentru siguranța elevilor în școli organizată de IJP Prahova