Primele informații privind existența unor deșeuri periculoase depozitate în depozitul care a ars, în Mimiu, au apărut imediat după izbucnirea incendiului. Joi a venit, însă, și confirmarea din partea autorităților, care au detaliat ce fusese aruncat acolo, pe lângă masele plastice aflate în cantitate foarte mare.

ISU Prahova a transmis un comunicat de presă referitor la modul în care a decurs intervenția din cartierul Mimiu, dar și la rezultatele cercetărilor efectuate de specialiști la fața locului.

Incendiul de pe strada Mimiului a fost lichidat, miercuri seară în jurul orei 20:55, după aproximativ 77 de ore de la izbucnire.

Două autospeciale de lucru cu apă și spumă au asigurat peste noapte căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars aproximativ 5300 tone de materiale plastice și solide sub formă de baloți, deșeuri provenind de la componente auto, uleiuri uzate, materiale textile, deșeuri medicale, precum și două autoutilitare. Totodată, au fost salvate de către echipajele de pompieri o macara, o volă, două excavatoare, un utilaj agricol și industrial de tip bobcat, șase autoturisme și 28 de locuințe situate în imediata apropiere a evenimentului.

Cercetările efectuate au indicat drept sursă probabilă a incendiului “flacăra”, iar împrejurarea determinantă este reprezentată de utilizarea “focului deschis în spații închise”.

Operațiunea de stingere a fost îngreunată de temperatura ridicată, fumul dens, gazele toxice degajate, cantitatea impresionată de materiale combustibile depozitate, precum și de imposibilitatea de a asigura intervenția din interiorul halei, elementele de construcție nu prezentau siguranță pentru salvatori și nu în ultimul rând problemele cauzate de lipsa hidranților în zonă, alimentarea autospecialelor realizându-se din cinci puncte, iar cel mai aproape punct de alimentare fiind la apromativ 3 km. de locul intervenției.

La momentul transmiterii acestei informări, la locul evenimentului se află în supraveghere o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Articolul precedentTrafic blocat pe DN 1, la Sinaia, în urma unui accident rutier
Articolul următorAu sosit primele 10 autobuze noi la Ploiești! Unul a rămas în pană de combustibil | VIDEO
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.