Centrul local de combatere a bolilor Prahova s-a reunit joi în ședință pentru a aproba șapte planuri de măsuri privind combatarea unor focare de pestă porcină africană, confirmate recent pe raza județului nostru.

Cele șapte noi focare sunt confirmate în următoarele localități: Puchenii Mari, sat Puchenii Moșneni, Gherghița, sat Ungureni, Cocorăștii Colț, sat Cocorăștii Grind, Târgșorul Vechi, sat Târgșorul Vechi, Olari, sat Olari, Balta Doamnei, sat Lacul Turcului și un porc mistreț pe fondul de vânătoare 11 Gherghița în comuna Poienarii Burchi.

Aplicarea planului de măsuri se va face și în exploatațiile nonprofesionale în care apar focare secundare de pestă porcină africană, cu informarea CLCB Prahova.

Până în acest moment, în județul Prahova au fost confirmate 32 de focare de pestă porcină africană la porci domestici și încă 7 focare la porci mistreți, pe fonduri de vânătoare.

Pe această cale oficialitățile atrag atenția cetățenilor care cresc suine în gospodărie sau în ferme, să anunțe medicul veterinar din localitate îndată ce constată că animalele sunt apatice, nu mai mănâncă, beau multă apă, au febră mare, au scaune diareice și zac.

Articolul precedentISU Prahova, în alertă! Incendiu la un depozit de reciclarea a deșeurilor metalice si nemetalice
Articolul următorȘocant! O fetiță de 11 ani din Prahova, pipăită și fotografiată dezbrăcată de către un vecin