Numai câteva minute a durat ședința Consiliului Local Ploiești, convocată luni, în regim de urgență, tema fiind repartizarea sumelor alocate de către Consiliul Județean Prahova pentru echilibrarea bugetului.

 

Consiliul Județean Prahova a alocat luni Primăriei Ploiești cele 10 milioane lei destinate, teoretic, plății subvenției la gigacalorie pentru sezonul rece 2019-2020, așa cum a anunțat președintele  CJ, Bogdan Toader încă de la începutul anului.

Suma repartizată executivului ploieștean  a reprezentat cea mai mare parte din suma pentru echilibrarea bugetelor  tuturor localităților din Prahova. Mai exct, Primăria Ploiești a primit 10 milioane de lei dintr-un total de 28.492.000 lei.

De precizat este faptul că nu există o formă legală prin care Consiliul Județean Prahova să aloce Primăriei Ploiești cele 10 milioane lei  direct în capitolul bugetar care privește subvenția la agentul termic. Practic, s-a găsit acest artificiu financiar, lăsând la latitudinea executivului ploieștean să decidă cum va folosi banii.

 

”10 milioane de lei pentru încălzirea ploieștenilor- fonduri de la Consiliul Județean Prahova

 

Am promis, mă țin de cuvânt! Pentru a veni în ajutorul ploieștenilor racordați la sistemul centralizat de încălzire, am propus consilierilor județeni aprobarea alocării a 10 milioane de lei pentru subvenționarea prețului gigacaloriei în municipiul Ploiești, în sezonul de iarnă.

 

Promisiunea pe care am făcut-o în luna aprilie a acestui an se concretizează astfel și voi susține ca, anual, să alocăm din bugetul județului fonduri pentru încălzirea locuințelor ploieștenilor.

 

Ajutorul pe care l-am asigurat Primăriei Ploiești în acest an nu se rezumă doar la contribuția pentru subvenționarea tarifului gigacaloriei. Alte 4 milioane de lei le-am acordat municipalității ploieștene pentru un alt subiect sensibil – începerea lucrărilor la clădirea în care va funcționa laboratorul de radioterapie al Spitalului Municipal Ploiești. Un alt blocaj la nivel municipal care s-a rezolvat cu sprijinul Consiliului Județean!

Astfel, cu suma totală de 14 milioane de lei, Ploieștiul a primit în acest an cele mai mari fonduri alocate vreodată de Consiliul Județean!

 

Pentru că ne pasă de ploieșteni!”, a scris Bogdan Toader, președintele CJ Prahova, pe pagina personală de Facebook.

Cum  Primăria Ploiești trece printr-o perioadă dificilă, cele de 10 milioane de lei au reprezentat o gură de aer pentru municipalitate. Astfel, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local care a durat cel mult 5 minute, aleșii locali au decis ca suma respectivă să fie redirecționată către capitolele bugetare deficitare. Tacit, toate formațiunile politice din  legislativul ploieștean au ajuns la o înțelegere ca sumele să fie repartizate astfel:

 

1. Capitolul Autorități Publice și Acțiuni Externe – 864.000 de lei

  1. Capitolul „Alte Servicii Publice Generale” – 3.643.000 de lei, din care 2.070.000 lei pentru fondul de rezervă și 1.573.000 de lei pentru rambursări credite

 

3.Capitolul „Cultură, Recreere și Religie” – 600.000 de lei, din care 300.000 de lei pentru CSM Ploiești și 300.000 de lei pentru Administrația Parcului Memorial Constantin Stere

 

  1. Capitolul Locuințe, Servicii și Dezvoltare Publică – 843.000 de lei – titlul bunuri și servicii
  2. Capitolul „Protecția Mediului” – 150.000 de lei – titlul bunuri și servicii
  3. Capitolul Transporturi – 2.900.000 lei pentru subvenții gratuități la SC TCE.

Acum rămâne de văzut cum va reuși Primăria Ploiești să acopere cheltuiala pentru plata subvenției. Surse din rândul administrației publice locale ne-au spus faptul că executivul ploieștean va solicita conducerii Veolia să accepte o eșalonare a plății pentru anul bugetar viitor.

 

 

 

Articolul precedentSe redeschide bazinul Vega!
Articolul următorAccident grav la Breaza! Un biciclist se zbate între viață și moarte