Mai multe persoane s-au bătut pe stadionul “Gheorghe Șilaev”, în weekend, acolo unde au fost organizate festivități, cu ocazia “Zilelor Orașului Plopeni”.

Scandalul a izbucnit în jurul orei 15.30. Două grupuri de persoane s-au luat la bătaie, folosind inclusiv bâte și lopeți. Șapte persoane au fost duse la sediul Poliției.

“În data de 17.08.2019, in jurul orei 15.30, efectivele din cadrul I.J.J.Prahova care executau misiunea de asigurare a ordinii publice, la activitatea cultural artistică „Zilele Orașului Plopeni”, ce se desfăşura pe stadionul “Gheorghe Silaev” din oraş, s-au sesizat din oficiu despre faptul că doua grupuri de persoane s-au încăierat, lovindu-se reciproc, folosind diverse obiecte contondente (bâte şi lopeţi), tulburând ordinea și liniștea publică.

Efectivele de jandarmi au intervenit pentru stoparea activităţii şi aplanarea conflictului, folosind mijloacele de intervenție din dotare.

Scandalagiii au fost condusi la sediul poliției oraşului Plopeni, unde au fost identificati, audiati şi li s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate la faţa locului, de către personalul medical din cadrul S.J.U.Ploieşti, neimpunându-se internarea niciunei persoane.

În cauză a fost întocmit proces-verbal de sesizare a organelor judiciare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare gravă a ordinii publice”, se arată într-un comunicat al IJJ Prahova.

Potrivit IPJ Prahova, a fost deschis dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice în cazul celor 7 persoane implicate. În plus, patru dintre scandalagii s-au ales cu dosar penal pentru loviri și alte violențe. De asemenea, toți șapte au fost amendați.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, conflictul a izbucnit între două grupuri formate din patru, respectiv trei persoane. Cei patru, de etnie romă, i-ar fi agresat pe ceilalți. Motivul scandalului l-ar fi reprezentat faptul că unul dintre cei agresați ar fi avut un conflict cu sora unuia dintre romi, în urmă cu câteva săptămâni.

Intervenția forțelor de ordine a fost destul de rapidă, acestea fiind deja prezente masiv în zonă, cu ocazia festivităților organizate de autoritățile locale.

Articolul precedentBiciclist mort într-un accident în orașul prahovean Băicoi
Articolul următorDescoperire arheologică uluitoare în Prahova
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.