????????????????

Primăria Ploieşti a început demersurile oficiale pentru construirea unui bazin de înot la standarde olimpice, în sudul municipiului. Despre acest proiect se discută încă din 2017, când a fost nevoie ca Bazinul Vega să fie închis temporar pentru lucrări de punere în siguranţă a acoperişului. În această săptămână, municipalitatea a lansat o procedură de selecţie, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate care, pe viitor, va sta la baza construirii noului complex sportiv.

Administraţia ploieşteană a alocat suma de 80.000 de lei, fără TVA, pentru realizarea studiului de fezabilitate. Procedura de achiziţie a fost demarată pe 5 februarie, iar firmele doritoare au un termen de o săptămână pentru depunerea ofertelor.

Conform solicitărilor din documentele anexate la această procedură, Primăria doreşte să realizeze un complex sportiv modern, care să cuprindă un bazin de înot la standarde olimpice, de 50 de metri lungime şi 25 lăţime, dar şi un bazin mai mic, pentru iniţiere şi pentru antrenamente, care să aibă dimensiunile de 25 pe 12,5 metri. Capacitatea totală a noului complex sportiv ar urma să fie între 800 şi 1.000 de locuri.

Noul complex sportiv va cuprinde o saună pentru cel puţin 10 persoane, sală de conferinţe pentru până la 50 de persoane, bufet, sală de fitness, săli pentru masaj, alături, evident, de camere pentru arbitri, cameră de doping, vestiare şi spaţii tehnice.

Terenul pe care este propusă investiţia are o suprafaţă de aproape 16.000 de metri pătraţi şi este situat pe strada Ghighiului, aproape de Hipodromul Ploieşti. Parcela este deţinută de municipalitate şi nu e afectată de alte construcţii sau sarcini, au mai specificat autorităţile ploieştene. Singurul lucru pe care nu îl găsim specificat pe nicăieri ţine de finanţare. Ştim că studiul de fezabilitate va arăta valoarea necesară pentru această investiie, însă nu ştim şi de unde vor fi asigurate fondurile, în contextul în care, de câteva săptămâni, autorităţile locale anunţă pentru 2019 probabil cel mai slab buget de investiţii din istoria recentă a localităţii.

Articolul precedentCrimă în spatele incendiului de luni de la Lipănești. Există un suspect
Articolul următorÎngrijorător! Al 18 lea deces cauzat de gripă în Prahova!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.