Conducerea PSD Prahova nu se dezice de Liviu Dragnea nici în ultimul ceas!

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a vorbit miercuri despre schimbările care au loc la nivelul Partidului Social Democrat în urma rezultatului scos de la alegerile europarlamentare, urmată, dar și după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Toader a afirmat că formaţiunea, în urma analizelor făcute în şedinţa Comitetului Executiv, s-a decis că PSD trebuie să rămână la guvernare, opinie împărtăşită de toţi liderii judeţeni, dar să renunţe la intenţiile de modificare a legilor Justiţiei şi, în paralel, să înceapă să ţintească şi alte categorii de electorat decât cele considerate tradiţionale.

“O primă concluzie este că trebuie să găsim o metodă prin care să ne adresăm şi unui alt segment de electorat, nu doar membrilor şi simpatizanţilor. Noi am obținut strict voturile noastre. A doua concluzie a fost pentru rămânerea la guvernare, pentru că trebuie să ne îndeplinim promisiunile electorale. O schimbare acum a Guvernului nu ar aduce foarte multe beneficii deoarece noi am concluzionat că, prin acest vot, electoratul nu a spus că a fost nemulţumit de măsurile noastre, ci de faptul că prim-planul a fost luat de legile Justiţiei. Acest lucru ne-a făcut un deserviciu. Am decis că trebuie să renunţăm la discuţiile pe această temă. Oamenii au criticat acest lucru și au considerat că ne-am îndreptat atenția cu preponderență asupra legilor justiției, însă noi spunem că nu a fost unul dintre subiectele principale. Noi ne-am axat asupra temelor economice și a celor agricol, însă prim-planul l-au luat aceste legi și ne-a făcut un deserviciu. În al treilea rând, trebuie convocat un Congres pentru alegerea unei noi structuri de conducere. Aici există două variante, una lungă, cu alegeri de jos în sus, începând de la filialele locale, apoi cele judeţene şi apoi cea naţională, situaţie în care abia prin septembrie s-ar putea desfăşura Congresul Naţional, şi o variantă rapidă, cu organizarea acum a unui Congres. Sau ambele variante, unul acum, pentru alegerea unei conduceri interimare, şi unul în toamnă. Trebuie neapărat o restructurare a PSD, factorul profesional să aibă întâietate”, a declarat preşedintele PSD Prahova, care a ținut să adauge că ”putem vorbi de o reformare a Partidului Social Democrat. S-a stabilit să avem oameni profesioniști pe funcțiile pe care le avem. Factorul politic va fi luat mai puțin în considerare iar factorul profesional va avea întâietate”.

Bogdan Toader a anunţat că se fac analize şi cu privire la rezultatele din Prahova, unde PSD, la fel ca în alte judeţe cu procent mare de populaţie urbană, a ieşit în urma PNL şi USR.

Articolul precedentBăile sărate de la Telega au fost închise, după ce au funcționat neîntrerupt timp de 30 de ani
Articolul următorAccident stupid la Filipeștii de Pădure. Fetiță de 9 ani, lovită de portiera unui autoturism