Bugetul municipiului Ploieștiul a fost aprobat, marți, cu votul aleșilor PSD + ALDE și PMP. Liberalii s-au abținut de la vot și au criticat noua variantă de buget propusă de social-democrați și de grupul ALDE.

Ședința extraordinară a Consiliului Local Ploiești a început cu o întârziere de aproape o oră și jumătate, timp în care social-democrații și grupul ALDE au făcut noi modificări pe proiectul de buget.

Din start trebuie spus că, în contextul unui buget de subzistență, catalogat de social-democrați drept un buget falimentar, cu mult mai mic față de anul trecut, sumele aferente investițiilor sunt nesemnificative.

Propunerea de buget a vizat acoperirea cheltuielilor salariale, a sumelor necesare pentru voucherele de vacanță și pentru asigurarea normei de hrană până la finele anului, iar pentru restul cheltuielilor de funcționare sumele prevăzute ajung până la mijlocul lunii iulie – august, cel mult până în septembrie.

Inclusiv pentru acoperirea cheltuielilor salariale, în timpul ședinței au fost propuse mai multe amendamente, care au vizat suplimentări de fonduri pentru Filarmonica Ploiești, Teatrul Toma Caragiu și SPFL.

Articolul precedentPercheziții în Prahova și în Ilfov la persoane bănuite de furturi din locuință
Articolul următorDouă cartiere din Ploiești rămân miercuri fără apă caldă
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.