Așteptare și nervi întinși la maximum pentru românii care se întorc din vacanță, la intrarea în țară din Bulgaria.

Potrivit presei naționale și bulgare, cea mai probabilă explicație referitoare la graba de a intra în România se referă la faptul că, de la ora 0.00, Bulgaria intră în zona galbenă cu o incidență COVID de 1,9 la mia de locuitor.

Așa că, de la ora 24, toate persoanele care intră în România dinspre Bulgaria trebuie să prezinte la frontieră dovada vaccinării sau rezultatul testului PCR.

Totodată, televiziunile de știri relatează că, la intrarea în Vama Veche până în apropiere de Durankulak, cozile se întindeau azi la prânz pe mai mulți kilometri, iar timpii de așteptare erau în creștere.

Potrivit acelorași surse, mii de turiști români aflați în vacanță în Bulgaria și-au făcut în grabă bagajele și au revenit acasă ori s-au oprit pe litoralul nostru.

Vă reamintim că regulile în vigoare spun că, dacă țara din care vine persoana este în zona galbenă, aceasta nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi

Articolul precedentDouă minore date dispărute, la Ploiești, în noaptea de sâmbătă spre duminică
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Cum a ajuns pastorul liberal-conservator Robert Sigartău în echipa “progresistă” a lui Florin Cîțu