Absolvenții din promoția curentă au șansa să-și găsească un loc de muncă săptămâna viitoare, la bursa dedicată lor, organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. În Prahova, aceasta se va derula simultan la Restaurant Best din Ploiești și Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina.

Astfel de burse vor fi organizate, pe 18 octombrie, începând cu ora 9.00, în toate județele țării.

“Evenimentul va avea loc la nivel naţional si are drept scop facilitarea accesului absolvenților la posturile disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici. Pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia. Aceasta acţiune reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de munca interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă să se (re) orienteze profesional spre ocupaţii cu mai mari posibilităţi de angajare pe termen mediu şi lung”, au transmis reprezentanții AJOFM Prahova.

Agenții economici interesați să recruteze personal, inclusiv din rândul absolvenților, își pot anunța participarea până cel târziu joi, pe 17 octombrie.

Cele mai recente raportări făcute de AJOFM Prahova arată că, în județ, la sfârșitul lunii august, în evidențele instituției erau înregistrați 7.041 șomeri (din care 3.442 femei), rata șomajului fiind de 2,40%. Dintre aceștia doar 2.239 beneficiau de indemnizaţie de şomaj, iar 4.802 erau șomeri neindemnizați.

Articolul precedentFOTO / Un taxi și un microbuz cu 7 pasageri, implicate într-un accident la intrarea în Ploiești!
Articolul următorPercheziții în Prahova la membrii unei rețele care au înșelat mai multe bănci
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.