Prezent la Sinaia, la Școala de iarnă a Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat dur politicile  practicate la nivelul Parlamentului European.

Liderul liberalilor și democraților a susținut că la nivelul legislativului UE s-a creat o grupare de politiceni europeni pe care Tăriceanu a numit-o “protinpendada bruxeleză”.

”Proiectul european trece printr-o criză de identitate și credibilitate. Iată că Brexitul este dovada acestei crize fără să fie cauza. Principala cauză, după părerea mea, este legată de Trădarea valorilor liberale la nivelul Uniunii Europene. Aici mă refer la disponibilitatea a unor “lideri” europeni să renunțe la principiile liberale care stau la baza Uniunii Europene în favoarea unor poziții sau abordări bazate pe interesul propriu, pe interesul național. Sunt politicieni Care au uitat să mai vorbească cu cetățenii, nu-și înțeleg realitățile. Această grupare de politicieni europeni aș numi-o eu “protipendada bruxeleză”. Această protipendadă bruxeleză susține diferite idei, cum ar fi “Europa cu mai multe viteze” sau “Europa cu două viteze”. Din păcate această protipendadă a  închis ochii la gravele probleme care au avut loc în domeniul  justiției din România și anume: au închis ochii la abuzurile comise de serviciile de informații. Pentru mine nu este de mirare că doamna Prună, cea care a susținut că drepturile omului sunt un moft, a fost birocrat european, a avut de unde să se inspire într-un mod nefericit”, a declarat Tăriceanu.

Întreaga declarație a președintelui ALDE o puteți urmări în materialul video de mai jos.

 

Articolul precedentCopil în vârstă de 5 ani, rănit grav pe pârtia Kalinderu din Bușteni
Articolul următorFOTO Incendiu puternic în Prahova! Ard 100 de hectare de teren!