Campania  ” Fără penali în funcții publice” este interzisă la Ploiești! Conform primarului Adrian Dobre, Comisia 2  – pentru valorificarea patrimoniului a dat aviz nefavorabil solicitării venite din partea formațiunii politice USR Prahova în ceea ce privește montarea unui cort  în centrul orașului.

” Văd că din nou această procedură a avut un rezultat negativ, în Comisia 2 a primit aviz negativ, lucru cu care eu nu sunt de acord. Consider că atât timp cât își exprimă opiniile într-un mod corect, respectând legile din țara asta, cred că oricine are  dreptul să o facă deschis. Acesta a fost scopul demersurilor noastre din 90 încoace.  Nu sunt de acord să nu lăsăm o organizație, o asociație, indiferent cum se numește ea, să se manifeste și să aducă la cunoștința publicului anumite lucruri sau să demareze anumite campanii. Cred că de data aceasta Comisia 2 și-a depășit atribuțiile și nu înțeleg de ce până acum un an sau doi ani, numai prin baza acelui aviz dat de Comisia pentru aprobarea evenimentelor publice și în urma unui contract, acolo unde era cazul, încheiat de Direcția de Patrimoniu, se putea face astfel de lucruri, iar acum nu.

Cred că nu avem un progres, ci un regres în această situație. O să fac o solicitare să fie schimbată procedura astfel încât să nu apară numele meu pe anumite documente și semnătura altei persoane, dar dincolo de aceste aspecte procedurale, noi vorbim aici de un principiu, acela de a te exprima liber. Cred că este obligația oricărei autorități locale să ofere posibilitatea oricărui cetățean, respectând legea, să își exprime orice idee și orice dorește atât timp cât o face într-o anumită procedură. În acea comisie sunt majoritari cei de la PSD și ALDE. Nu știu de ce au decis acest lucru și nu înțeleg” , a precizat luni primarul Adrian Dobre în cadrul unei conferințe de presă.

Campania ”Fără Penali în funcţii publice” are ca principiu schimbarea legislației astfel încât să fie limitat accesul persoanelor care au fost condamnate din punct de vedere penal  la funcţii publice. Demersul de modificare a Constituţiei are nevoie de minim 500.000 de semnături.

Articolul precedentPloiești: Bărbat lovit de un autobuz în timp ce traversa pe trecerea de pietoni!
Articolul următorMinisterul Transporturilor intenționează să transfere Spitalul CF în patrimoniul Primăriei Ploiești