Cel mai așteptat film al momentului, producția românească “Moromeții 2”, va putea fi văzut de ploieșteni înainte de data de 16 noiembrie, cea la care va ajunge în cinematografele din toată țara. Municipiul prahovean a fost inclus în lista celor aproximativ 50 de orașe în care sunt organizate proiecții de gală.

Caravana “Moromeții 2” va ajunge, pe 9 noiembrie, la Cinema City, în incinta AFI Palace Ploiești. Proiecția de gală va începe la ora 19.00, biletele fiind disponibile la casieria cinematografului și on-line.

Pelicula readuce pe marile ecrane, după mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, sub regia aceluiași Stere Gulea. Imaginea filmului este alb-negru și este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România.

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

„E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, declară regizorul Stere Gulea.

Îi veți revedea, cu acest prilej, alături de Andi Vasluianu (Vasile al Moașei), îndrăgitul actor al Teatrului “Toma Caragiu” și unul dintre actorii foarte bine cotați ai generației actuale, pe Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) și Iosif Paștina (Niculae Moromete), aflat la debutul într-un rol principal în cinema. Alături de ei apar Răzvan Vasilescu (Cocoșilă), Gheorghe Visu (Matei Dimir), Oana Pellea (Fica), Florin Zamfirescu (Țugurlan), George Mihăiță (Aristide), Ioana Bugarin (Ileana), Paul Ipate (Paraschiv), Vlad Logigan (Notarul Oprescu), Cuzin Toma (Oauăbei), Marian Râlea (Cârcâdat), Dorina Chiriac (Mărioara Bâzdoveică), Liviu Pintileasa (Zdroncan), Ion Caramitru (Directorul școlii).

Filmul va rula în cinematografele din județul Prahova, inclusiv în rețeaua Cinema City, începând cu 16 noiembrie.

Articolul precedentCâmpina: Un bărbat, în stare gravă,după o traversare neregulamentară
Articolul următorPercheziții la Cerașu, la persoane bănuite de infracțiuni silvice
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.