Casa Memorială Paul Constantinescu, situată în zona centrală a Ploieştiului, dar aflată într-o stare de degradare avansată ar putea fi reabilitată cu ajutorul fondurilor norvegiene.

Imobilul a devenit muzeu în anul 1993, atunci când clădirea a fost donată Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Consiliul Judeţean Prahova  a fost depus spre finanțare din fonduri norvegiene proiectul „Restaurarea, revitalizarea și punerea în valoare a obiectivului Casa compozitorului Paul Constantinescu, Ploiești”, care va primi fonduri prin Programul RO-CULTURA, parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2014 – 2021. Restaurarea și valorificarea casei memoriale a compozitorului prahovean Paul Constatinescu a fost estimată la circa 10,6 milioane de lei.

Muzeul, care îi poartă numele compozitorului ploieștean Paul Constantinescu, prezintă o seamă de documente inedite despre viața și activitatea ilustrului muzician.

În cele șapte încăperi sunt prezentate lucrări de excepție, de la muzică simfonică, muzică de operă, muzică vocal – simfonică, muzică de cameră, corală, până la muzică de film.

Cei care trec pragul muzeului se pot familiariza, totodată, cu partiturile manuscris sau tipărite din opera compozitorului și, tot aici, există expusă “Simfonia Ploieșteană”- lucrare de excepție dăruită de compozitor în anul 1961.