Doi bărbaţi, de 44 şi 51 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, pentru contrabandă cu ţigări, în urma percheziţiilor derulate sâmbătă dimineaţă în Prahova şi Dâmboviţa. Aceştia sunt bănuiţi că, alături de alte persoane, ar fi introdus fraudulos în ţară ţigări, prejudiciind statul cu peste 220.000 de lei din accize neplătite.

“La data de 28 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, cu participarea și sub coordonarea directă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au efectuat 14 percheziții domiciliare, 13 în județul Prahova și una în județul Dâmbovița, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări. Activitatea procedurală a fost desfășurată în cauza penală înregistrată la Parchetul de lângă Judecătoria Ploiești, după prinderea în fragrant delict a uneia dintre persoanele bănuite de comiterea faptei, care ar fi transportat, cu un autoturism, colete cu țigarete fără timbru”, a anunţat IPJ Prahova, într-un comunicat de presă transmis duminică, la o zi după efectuarea percheziţiilor şi după ce şase persoane fuseseră aduse la audieri.

Peste 16.000 de pachete găsite acasă la suspecţii de contrabandă cu ţigări

Din cercetări a rezultat faptul că, în anul 2022, persoanele bănuite ar fi introdus în țară, prin sustragerea de la controlul vamal, produse supuse accizării. Astfel, prejudiciul preliminar cauzat este de 221.224 de lei, mai precizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate 329.620 de țigarete, 28.300 de euro, 48.100 de lei, un autoturism, precum și înscrisuri și telefoane mobile, despre care există indicii că ar fi fost utilizate în activitatea infracțională.

În baza probatoriului administrat, față de doi bărbați, cu vârstele de 44 de ani, respectiv 51 de ani, a fost luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentPercheziţii în Prahova şi Dâmboviţa la mai multe persoane bănuite de contrabandă cu țigări
Articolul următorAlertă de inundaţii pe râuri din 19 bazine hidrografice