Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit marți și a aprobat planul de măsuri pentru asigurarea condițiilor de desfășurare normală a activităților economice și sociale în sezonul de iarnă 2018-2019. Prefectul județului Prahova, Mădălina Lupea, a explicat că în Prahova căderile masive de zăpadă și alte fenomene meteo pot constitui factori de risc pentru desfășurarea normală a activităților economice și sociale, iar expunerea prelungită la temperaturi scăzute reprezintă un factor de risc pentru sănătatea populației.

Mădălina Lupea spune că instituțiile responsabile vor fi pregătite pentru sezonul rece și că o primă manifestare a avut loc săptămâna trecută, când ne-am aflat sub cod galben în nordul județului când, deși în Ploiești erau 11 grade Celsius, la limita cu județul Brașov temperatura era de -4 grade Celsius și ningea viscolit. Prefectul Prahovei spune că nu este prematur să fie aprobat planul de măsuri pentru că deși temperaturile au crescut, în orice moment iarna își poate intra în drepturi și este firesc ca toate instituțiile să fie pregătite.

Prefectul Mădălina Lupea a explicat că sunt 31 de instituții cu atribuții în ceea ce privește gestionarea fenomenelor meteo pe timpul iernii și că fiecare are un plan propriu de măsuri, la care se adaugă cele 104 comitete locale pentru situații de urgență, unde președinți sunt primarii localităților. Prefectura a realizat o centralizare cu privire la datele primite de la cele 104 localități, cu excepția comunei Păcureți.

Vezi mai jos măsurile stabilite în cadrul comitetului:

Articolul precedentPercheziții în Prahova la persoane bănuite de rele tratamente aplicate minorului
Articolul următorCalitatea sistemului de învățământ din Ploiești a scăzut! Trei colegii vor fi transformate în licee tehnologice