Autoritățile au emis un nou cod portocaliu de inundații  pentru județul Prahova. Atenționarea hidrologică este valabilă luni, până la ora 24.00.

Potrivit ISU Prahova, pe durata atenționării, sunt posibile viituri rapide, cu posibile depășiri ale cotelor de inundație pe râurile mici din bazin superior ul hidrografic Buzău și bazinul hidrografic și superior Sărata.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Buzău – afluenții aferenți sectorului aval Acumularea Siriu, Sărata – bazin superior, județele: Prahova și Buzău.

        Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Nișcov – bazin mijlociu și inferior, Sărata – bazin superior.

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”, se arată scris într-o avertizare Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

.

 

Articolul precedentVIDEO| Viscol în mijlocul verii la munte, în Prahova!
Articolul următorTragedie în Prahova! Un bărbat a fost găsit mort într-un pârâu din Salcia