Prezenți la sediul Partidului Social Democrat, filiala Prahova din Ploiești, pentru a discuta cu membrii Biroului Politic Județean pe tema  alegerilor europarlamentare, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu și deputatul Eugen Nicolicea, vicepreședinte al Camerei Deputaților au susținut că social-democrații vor susține atât ordonanța privind amnistia și  grațierea, precum și cea referitoare la recursul compensatoriu.

Ștefănescu a  precizat că în februarie vor fi aduse modificări la mai multe legi, inclusiv în ceea ce privește codul administrativ, dar și cu privire la codul penal. Totodată, secretarul general al PSD a spus că parlamentarii social-democrați nu vor da un pas înapoi în ceea ce privește modificările care se doresc a fi aduse legilor justiției.

 

„Parlamentarii noștri vor merge mai departe cu codul administrativ. Vom merge mai departe cu modificarea legilor. Vom modifica foarte multe legi în februarie. Vom veni cu un pachet, așa cum am anunțat, de modificări. Vom continua să susținem apariția celor două ordonanțe, cea pe coduri și cea pe amnistie și grațiere, ca să lămurim de la început. Nu vom da un pas înapoi”, a declarat Codrin Ștefănescu.

”Cu privire la ordonanța aceea de punere în termen este evident că nu are nicio legătură cu vreun alt tip de Ordonanță.Nu se influențează între ele. Una este una, alta este alta. Să se înțeleagă foarte bine, Ordonanța de repunere în termen înseamnă reluarea judecății, nu înseamnă grațierea. Adică ai posibilitatea să exerciți o cale extraordinară de atac. Cu privire la ordonanțele de grațiere, acestea sunt necesare pentru că atunci când se trece de pe un vechi Cod Penal pe unul nou se măresc sau se micșorează pedepsele”, a spus Eugen Nicolicea.

 

Vezi mai jos declarațiile făcute de secretarul general al PSD în cadrul Conferinței de presă.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu, atac dur la adresa procurorilor DNA Poliești: Sunt niște călăi | VIDEO
Articolul următorMicrobuz cu pasageri implicat într-un accident la Stoenești, pe DN72