Agenția Națională de Integritate a anunțat că Valentin Gheorghe Gîlcă, fost funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Serviciul Ordine Publică, a fost găsit în conflict de interese.  “În perioada exercitării funcției publice cu statut special (01 ianuarie 2002 – 28 februarie 2017) a întocmit și semnat mai multe documente cu ocazia controalelor efectuate la S.C. Selket S.R.L. Ploiești, societate în cadrul căreia persoana evaluată a avut calitatea de salariat – formator / profesor. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 şi art. 79, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003”, precizează un comunicat al ANI.

Fost funcționar cu statut special din cadrul Poliției Prahova, în conflict de interese  Sursa citată menționează că persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, dar că nu a depus la dosar un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Art. 70 din Legea nr. 161/2003: „Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”.

Fost funcționar cu statut special din cadrul Poliției Prahova, în conflict de interese  Art. 71 din Legea nr. 161/2003: „Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitate, integritate, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public”.

Art. 79, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003: „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii: a) este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial”.

Articolul precedentParchetul General: Se efectuează acte de urmărire penală faţă de suspecţii Negulescu şi Onea de la DNA Ploiești
Articolul următorVicepreședintele Alexandri Nicolae demisionează din PNL Prahova
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.