Consilierii locali ploieșteni propun un nou regulament pentru construcțiile ilegale identificate pe raza municipiului. De data aceasta, se propune ca toate cheltuielile legate de dezafectarea construcțiilor, precum și de transportul și depozitarea materialelor rezultate să fie suportate din bugetul local.

Noul regulament care va fi supus votului în ședința Consiliului Local Ploiești, din data de 31 iulie, prevede că, după emiterea dispoziției de desființare a clădirii, Servicii Gospodărie Urbană are obligația de a soma proprietarul clădirii că are la dispoziție 5 zile în care să pună în aplicare decizia.

În caz contrar, după expirarea termenului, SGU Ploiești va stabili data la care va fi dezafectată construcția, la acțiune urmând să participe reprezentanți ai Poliției Locale și ai Direcției Generale de Dezvoltare Urbană.

Conform regulamentului supus votului în Consiliul Local, după desființarea construcției ilegale, SGU are obligația de a întocmi un proces-verbal care va include toate bunurile inventariate și va transmite la RASP Ploiești situația de plată. Concomitent, SGU Ploiești va transmite și proprietarului o cerere prin care acesta să-și exprime opțiunea cu privire la recuperarea sau renunțarea bunurilor.

Dacă proprietarul nu își exprimă opțiunea în termen de 30 de zile și nu își ridică bunurile în termen de 45 de zile se consideră că a renunțat tacit la acestea, situație în care acestea vor fi valorificate, se precizează în noul regulament.

Articolul precedentȘoferul care circula cu copilul în brațe pe DN 1, în Prahova, a scăpat doar cu avertisment
Articolul următorAccident la Cocorăștii Mislii. Copil transportat la spital, după ce s-a lovit de o mașină
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.