Senatul a adoptat, ca primă cameră sesizată, proiectul de lege care prevede înființarea unei companii ce ar urma să se ocupe exclusiv de proiectarea și realizarea Autostrăzii Comarnic – Brașov.

Aceasta ar urma să preia toate demersurile de la actuala CNAIR. Proiectul de lege prevede și un termen de execuție de trei ani, pentru obiectivul de infrastructură așteptat de atâția ani, care ar urma să asigure legătura între Capitală și zona Transilvaniei, iar, mai departe, vestul Europei.

Proiectul a fost adoptat de Senat și merge, la dezbatere și vor, în Camera Deputaților, care este for decizional, a anunțat președintele PMP, Eugen Tomac, unul dintre inițiatori.

“Ce părea imposibil s-a întâmplat! Proiectul Autostrăzii București-Brașov a intrat în linie dreaptă. Senatul a adoptat cu majoritate de voturi (excepție au făcut doi senatori UDMR) unul dintre cele mai importante proiecte legislative din întreaga mea carieră politică, cel al construcției Autostrăzii București-Brașov, pe care l-am inițiat împreună cu colegii mei parlamentari PMP.

Am convingerea că până la finalul actualei sesiuni parlamentare, acesta va fi adoptat și în Camera Deputaților, devenind lege.

Pentru a avea o autostradă într-un termen rezonabil, de 2 ani, Guvernul trebuie să respecte prevederile legii: să creeze o companie distinctă, cu regim special, care să-și desfășoare activitatea continuu (24 din 24 de ore).

PMP a reușit să schimbe logica investițiilor guvernamentale în infrastructură. Acum, tot printr-o inițiativă a PMP, Guvernul are obligația de a realiza în patru ani Autostrada Unirii. Astfel, niciun guvern de acum înainte nu se va putea eschiva de la responsabilitățile care îi revin în acest sens.

Îi asigur pe români că autostrada București-Brașov nu va mai fi doar un vis. Mă voi implica personal pentru a-l transpune în realitate!”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Odată adoptată și promulgată, legea va obliga Guvernul să “înființeze o societate pe acțiuni, de interes strategic național, cu obiect de activitate proiectarea și construirea obiectivului de investiții Autostrada București – Brașov”.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va transfera proiectele de infrastructură de transport rutier, inclusiv cele aflate în pregătire, în legătură cu Autostrada București – Brașov, către viitoarea Companie Națională pentru Construirea Autostrăzii București – Brașov SA, mai prevede proiectul de act normativ care, în forma inițiatorului, prevede o perioadă de trei ani ca termen de execuție a obiectivului de investiții.

Autostrada București – Brașov este unul dintre proiectele majore de investiții așteptate de ani buni de investitorii români și străini. Cei care și-au făcut curaj să se dezvolte în sudul și, în special, în sud-estul țării, inclusiv companiile prezente în Prahova, au tot sperat ca autostrada care asigură legătura cu Ardealul și ieșirea spre vestul Europei să se transforme, dintr-un proiect amânat la nesfârșit, în realitate.

Articolul precedentEuroparlamentarul prahovean Laurențiu Rebega, trimis în judecată de DNA sub acuzația de fraudare a fondurilor europene
Articolul următorRomânia se asociază cu Beretta și va produce, la Plopeni, două tipuri de arme de asalt
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.