Garda de Mediu Prahova derulează, în luna septembrie, controale în localitățile urbane ale județului, pentru a verifica în ce măsură este respectată legislația privind asigurarea unei suprafețe de spații de verzi pentru fiecare locuitor.

“Până la sfârșitul lunii septembrie 2021, Comisariatului Județean Prahova efectuează  controale tematice la orașele/municipiile din județul Prahova cu privire la verificarea respectării legislației din domeniul spațiilor verzi.

Legislația din domeniu prevede obligativitatea asigurării unei suprafețe de minimum 26 mp spațiu verde/locuitor”, au transmis reprezentanții Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu.

Conform Legii  nr. 24/2007 autoritățile administrației publice locale au obligația să țină evidența spațiilor verzi de pe teritoriul unităților administrative prin constituirea registrelor locale ale spațiilor verzi, iar acesta trebuie actualizat ori de câte ori intervin modificări. De asemenea, reglementările în vigoare prevăd că aceste informații trebuie să fie accesibile publicului pentru consultare.

 

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentA murit jurnalistul Horia Alexandrescu. Fiica sa, Anca Alexandrescu, a făcut anunțul
Articolul următorAccident teribil între un TIR și un autoturism pe DN1D. Un șofer în vârstă de 24 de ani nu a acordat prioritate unui TIR