Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a derulat, în cadrul unei campanii naționale, acțiuni de control la zeci de agenți economici care au ca activitate fabricarea produselor de panificație și comerțul cu amănuntul al pâinii.

Neacordarea sporului pentru activitatea prestată în zilele de repaus săptămânal și neacordarea drepturilor salariale sunt doar două dintre neregulile constate.

Control efectuat de Inspectorii ITM Prahova s-a derulat în perioada 22 – 26.11.2021, în cadrul Campaniei Naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase și comerțul cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase, în magazine specializate.

Obiectivele campaniei au fost, potrivit ITM Prahova, identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor ce se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și cel al relațiilor de muncă.

Totodată, acțiunea de control a vizat și identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și tinerilor, dar și determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL și de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentÎn loc să își testeze copiii acasă, unii părinți vând pe internet testele de salivă primite de la școală
Articolul următorAccident provocat de un șofer de 74 de ani, pe DN 1A. Bărbatul era băut