La data de 3 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune în vederea verificării modului de deținere al armelor și munițiilor, la domiciliile mai multor persoane din municipiul Ploiești și din comunele Bărcănești și Sângeru.

În acest context, au fost verificați 5 deținători de arme, fiind indisponibilizate 3 arme și 10 cartușe.

Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, în una din cauze fiind dispusă și măsura complementară de anulare a dreptului de deținere arme.

Cu ocazia verificării a doi deținători de arme din municipiul Ploiești, doi bărbați cu vârstele de 55, și respectiv 68 de ani, s-a constatat faptul că au mutat, fără drept, armele de la adresele pentru care era autorizată deținerea, la alte adrese la care domiciliază în prezent.

Totodată, la domiciliul bărbatului în vârstă de 55 de ani s-a constatat faptul că nu păstra pistolul asigurat conform prevederilor legale, acestuia fiindu-i anulat dreptul de a deține arme.

În cele două cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Tot ieri și polițiștii Secției nr.3 de poliție Ploiești în baza unor informații obținute, au efectuat verificări la adresa unde locuiește fără forme legale, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiu și  care figurează în bazele de date ca deținător de armă neletală.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta figurează ca deținător de armă neletală și păstrează arma la adresa unde locuiește fără forme legale, fără a respecta adresa de deținere menționată în permisul de armă.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și muniției, au transmis reprezentanții IJP Prahova.

Sursa: Realitatea de Prahova